.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
حضرت محمد(ص) ؛ مظهر حق و ارمغان معنویت
حضرت محمد(ص) ؛ مظهر حق و ارمغان معنویت

هفدهم ربیع الاول هنگامه طلوع حضرت محمد(ص)، نوری پاک و هدایتگر بر پهنه هستی است آن حضرت افق حرکت در مسیر کمال را به روی بشریت گشود و به امر حق تعالی، قرآن را بعنوان چراغ هدایت در اختیار انسان نهاد که روشنگر دنیا و آخرت است .

تولد حضرت محمد (ص) بنابر بسیاری از روایات 17 ربیع الاول عام‌الفیل یا به روایتی 12 همان ماه در تقویم عربی روی داد . پدر پیامبر‌(ص)‌ عبدالله فرزند عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب و هر دو از قبیله بزرگ قریش بودند ، قبیله ‌ای که بزرگان آن از نفوذ فراوانی در مکه برخوردار و بیشتر به بازرگانی اشتغال داشتند .

عبدالله ، پدر پیامبر پیش از تولد فرزند برای تجارت به شام رفت که در بازگشت بیمار شد و درگذشت . بنابر رسمی که در مکه رایج بود محمد (ص) را به زنی به اسم حلیمه سپردند تا در فضای ساده و پاک بادیه پرورش یابد . آن حضرت 6 ساله بود که همراه مادر برای دیدار خویشان به یثرب (مدینه) رفت‌ اما در این سفر مادر پیامبر بیمار شد و درگذشت .

حضرت محمد از این زمان تحت حمایت و سرپرستی عبدالمطلب قرار گرفت اما او نیز در 8 سالگی وی درگذشت و سرپرستی محمد (ص) بر عهده عمویش ابوطالب گذارده شد. ابوطالب در مراقبت از برادر زاده تلاش بسیاری داشت، در سفری تجاری به شام او را با خود همراه برد و در این سفر بود که راهبی نشانه های پیامبری را در او یافت و ابوطالب را از آن امر مطلع کرد.

پیمان حلف الفضول

از وقایع مهم پیش از ازدواج پیامبر، شرکت در پیمانی به نام "حلف الفضول " است که در آن جمعی از مکیان تعهد کردند " از هر مظلومی حمایت کنند و حق او را بستانند ". پیمانی که پیامبر بعدها نیز آن را می‌ستود و می‌ فرمود اگر بار دیگر او را به چنان پیمانی باز خوانند به آن می ‌پیوندد.

ازدواج پیامبر اسلام

شهرت محمد (ص) به راستگویی و درستکاری چنان زبانزد همگان شده بود که " امین" لقب گرفت و همین صداقت و درستی توجه خدیجه دختر خویلد را جلب کرد و او را با سرمایه خود برای تجارت به شام فرستاد ، سپس چنان شیفته درستکاری " محمد امین" شد که خود برای ازدواج با وی پیشقدم شد .

خدیجه برای محمد پیامبر همسری فداکار بود و تا زمانی که حیات داشت پیامبر همسر دیگری اختیار نکرد . او برای پیامبر فرزندانی آورد که پسران همگی در کودکی از دنیا رفتند و در میان دختران، از همه نامدارتر حضرت فاطمه‌ (س) است .

در سیرت رسول الله از رفیع الدین اسحاق همدانی می خوانیم. "پس سید او را [ خدیجه ] به خانه برد و هفت فرزند از وی ظاهر شد سه پسر و چهار دختر. پسران قاسم و طاهر و طیب بودند. دختران، زینب و رقیّه و ام کلثوم و فاطمه. و پسرانش - هر سه - در ایام جاهلیت وفات یافتند و دخترانش همه اسلام را دریافتند و با سید به مدینه هجرت کردند.

بعثت

گفته ‌اند نخستین نشانه‌های بعثت پیامبربه هنگام 40 سالگی او ، رؤیاهای صادقه بوده است اما آنچه به عنوان آغاز بعثت است شبی در ماه رمضان یا ماه رجب است که فرشته وحی در غار حرا بر پیامبر (ص) ظاهر شد و بر او نخستین آیات سوره علق را خواند .

بنابر روایات ، پیامبربه شتاب به خانه بازگشت و خواست که او را هر چه زودتر بپوشانند. گویا برای مدتی در نزول وحی وقفه ‌ای ایجاد شد و همین امر پیامبر را غمناک ساخته بود ، ولی اندکی بعد فرشته وحی باز آمد و آن حضرت را مأمور هدایت قوم خود و اصلاح جامعه از فسادهای دینی و اخلاقی و پاک گرداندن خانه خدا از بتان و دلهای آدمیان از خدایان دروغین کرد .

نخستین مسلمانها

پیامبر (ص) دعوت به توحید را نخست از خانواده خود آغاز کرد و اولین کسی که به او ایمان آورد ، همسرش خدیجه و از مردان، پسر عمویش علی بن ابی طالب (ع) بود که در آن هنگام سرپرستی او را پیامبر (ص) بر عهده داشت.

3 سال پس از بعثت، پیامبر(ص) دستور یافت همگان را از خاندان قریش گرد آورد و دعوت توحید را در سطحی گسترده‌ تر مطرح سازد . در این زمان سختگیری مشرکان چندان شد که پیامبر (ص) عده ‌ای از اصحاب را امر کرد تا به حبشه هجرت کنند و به نظر می ‌رسد برخی از اصحاب نیز میان حبشه و حجاز در رفت و آمد بوده اند .

محاصره در شعب


در سال ششم بعثت سرانجام قریشیان پیمانی نهادند تا از ازدواج یا خرید و فروش با خاندان عبدالمطلب بپرهیزند . آنان پیمان خویش را بر صحیفه ‌ای نوشتند و به دیوار کعبه آویختند. ابوطالب و جمعی از خاندان او نیز همراه پیامبر‌(ص) و خدیجه به دره ‌ای مشهور به " شعب " ابوطالب ، پناه بردند و تا جایی که ممکن بود نه کسی به آنجا می آمد و نه خود از آن بیرون می شدند . سرانجام ، پس از آنکه پیش بینی شد خطوط آن صحیفه را موریانه از میان برده، قریشیان پذیرفتند از محاصره ایشان دست بردارند ( سال 10 بعثت ) . بدین سان پیامبر (ص) و خاندان او از تنگنا رهایی یافتند. مدتی پس از خروج پیامبر (ص) از شعب ، دو تن از نزدیکترین یارانش خدیجه و ابوطالب وفات یافتند.

هجرت پیامبر از مکه به مدینه

در این زمان آزار و اذیت پیامبرافزایش یافت و به همین دلیل وی از مکه خارج شد . خروج پیامبر (ص) از مکه که از آن به هجرت تعبیر شده ، نقطه عطفی در تاریخ زندگی آن حضرت و نیز تاریخ اسلام است ، زیرا از آن پس پیامبر (ص) ، تنها مشرکان را به دوری از بت پرستی و ایمان به خدای یگانه فرا نمی‌خواند ، بلکه در رأس حکومتی قرار گرفته بود که می ‌بایست بر مبنای شریعتی آسمانی جامعه ‌ای نوین بنا نهد .

وجود مقدس حضرت محمد(ص) چون درخت پرثمر و پاکى است که در سایه آن مى توان قرار و سکون یافت و دامنه تحرک را تا قله تعالى روح ارتفاع بخشید.

میلاد پیامبر اسلام نویدبخش نجات انسان از جهل و تاریکی و رسیدن به کمال و نیکبختی است . حضرت محمد(ص) پیام راستین توحید و یکتا پرستی را با تکیه بر بصیرت و و آگاهی مورد تأکید قرار داد .

وجود رسول گرامى اسلام حضرت محمد (ص) محور حیات ابدى و سرشار از نور و دانایی است. نورى که چراغ این جهان و آن جهان است.

وجود رسول خدا(ص) براى همه مردم مایه رحمت بود و هیچکس را به سبب رنگ و جنس از آن مستثنى نمی کرد. همه مردم نزد او روزى خور خداوند بودند.

آن حضرت عموم مردم را به رشد و اعتلای انسانیت، صلح، گذشت و بخشش دعوت می کرد . از این رو می بینیم که جنگهاى او همگى براى اهداف والاى انسانى بوده و به منظور تحقق انسانیت انجام می شده است.

وحدت بشریت

عقیده وحدت بشریت یکی از کمکهای بی مانندی است که پیامبر اسلام در راه تمدن بشر انجام داد و این وحدت در حقیقت یکی از ثمرات طبیعی اعتقاد به یگانگی خداوند است که اساس تعلیمات اسلامی است.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.075 seconds.